SHR, IPL + RF LASER

Fotopomlajevanje – Laserski lifting:
Koži povrnemo mladosten videz na neagresiven in varen način s fotopomlajevanjem. V svetu poznan kot nekirurški lifting. Fotopomlajevanje je najnovejša metoda pomlajevanja. Gre za uporabo intensivne pulzne svetlobe IPL in RF, ki vsebuje širši spekter valovne dolžine, zato ima večjo možnost delovanja v različnih plasteh kože.

V zgornjih plasteh kože z vsrkanjem svetlobe v različne pigmente odstranjuje ali posvetli določene obarvane spremembe.Med vrhnjico in usnjico pospešeno sproži regeneracijo, v globjih plasteh kože pa vzpodbudi fibroplaste k povečani tvorbi kolagenih in elastičnih vlaken.

Že po prvem obisku so vidni rezultati. Koža je bol napeta in gladka. V 5-7 terapijah v kolikor se v povprečju priporoča postopno zbledijo pege,starostne pigmentacije,zmanjšajo se pore, videti je sveža, napeta in elastična. Gubice okoli oči in ust se zmanjšajo, manjše nepravilnosti pa celo izginejo!

Slike so posnete v našem lepotnem studiu Lavanda s soglasjem naših cenjenih strank  in  je naše avtorsko delo!

PRED TRETMAJEM PO TRETMAJU

 

Odstranjevanje pigmentnih madežev

Odpravljanje pigmentnih nepravilnosti: s pomočjo laserske in radiofrekvenčne energije segrejemo melanin, kar povzroči razgradnjo njegovih celic, hkrati pa se zmanjša proizvodnja melanina. Proces razgradnje povzroči začasno potemnitev, po treh do štirih tednih pa pigmentne nepravilnosti izginejo.

Odstranjevanje žilnih nepravilnosti

Pri odpravljanju žilnih nepravilnosti je postopek podoben. S pomočjo laserske in radiofrekvenčne energije segrejemo hemoglobin v krvi, kar povzroči koagulacijo in razgradnjo žilnih sten. Te se po nekaj tednih preko imunskega sistema izločijo iz telesa, zato žilne spremembe izginejo.

Lasersko odstranjevanje aken

Akne ali mozolji so kronični vnetni proces, ki nastanejo predvsem pri mladostnikih. Akne so posledica večih dejavnikov. Zaradi delovanja hormov (predvsem androgenih hormonov) pride pri pubertetnikih do večjega izločanja loja iz lojnic v koži in do nastanka roženih čepkov v izvodilih lasnih mešičkov, ki preprečujejo iztekanje loja. Povečanemu izločanju loja strokovno rečemo seboreja. Zaradi zapore se loj nabira v lasnem mešičku, ki se izboči in nastanejo t.i. komedoni. S tem se ustvarijo ugodni pogoji za razmnoževanje bakterij – predvsem Propionibacterium acnes. Te bakterije tvorijo proste maščobne kisline, ki povzročajo folikularno hiperkeratozo in vnetje. Akne so bolezni lojnic, zato nastanejo predvsem na obrazu, na hrbtu, na prsih in ramenih, kjer je v koži največ lojnic.

Rezultati zdravljenja so dolgotrajni, vzdrževanje stanja je odvisno od potreb posameznika. Število priporočenih tretmajev je odvisno od stopnje bolezni, običajno pa se v obdobju enega meseca opravi 10 tretmajev in sicer 2-3x na teden. Akne zdravimo na obrazu, vratu, ramenih, hrbtu in prsih

  • epilacija – trajno odstranjevanje dlačic;
  • lasersko zdravljenje aken;
  • zmanjševanje gub in učvrstitev kože;
  • fotopomlajevanje – lifting obraza;
  • zdravljenje ‘rdečega nosu’;
  • odstranjevanje žilic-kapilar;
  • odstranjevanje pigmentacije.