Glivično obolenje nohtov ali onihomikoza je trdovratna in nalezljiva okužba s katero se srečuje vse več ljudi. Vidne spremembe na nohtih se pojavijo postopoma, izražajo pa se s spremembo obarvanosti nohtne plošče, izgube sijaja, zadebeljenosti, krhkosti nohta in odstopanjem od nohtne plošče. V kolikor okužbe ne pozdravimo pravočasno se le ta hitro razširi in prizadene večje področje nohta, njeno odpravljanje pa je pogosto zelo dolgotrajno. Dandanes je na voljo kar nekaj metod za odpravo glivičnih nohtov, med najuspešnejše neinvazivne postopke pa vsekakor uvrščamo IPL ali lasersko tehnologijo.

Pri laserskem odstranjevanju glivic najprej zbrusimo zadebeljene in glivične nohte ter uredimo obnohtno kožico. Nato opravimo laserski poseg na nohtih, ki so jih prizadele glivice. Terapija ni boleča, jo je pa potrebno večkrat ponoviti. Terapijo lahko izvajamo samostojno ali po pedikuri.

Laserska svetloba enakomerno pregreva prizadeti noht in skozenj prodira do poškodovane kože, s tem so glivice, ki so napadle noht oslabljene in postopoma uničene. Mrtve glivice se odstranijo, ko zraste noht.

Lasersko odstranjevanje glivic je popolnoma varna in učinkovita metoda brez stranskih učinkov, brez stranskih učinkov, kot pri klasičnem zdravljenju.

Pregrevanje v globino vse do nohtne posteljice stimulira uničenje glivic, naravna rast in imunski proces pa omogočita obnovitev nohta v prvotno stanje.

Sprva je postopek potrebno ponoviti vsaj 5-7 krat v razmaku 14 dni, kasneje pa vsaj 5 krat v razmiku enega meseca. Če je posteljica nohta zdrava, nov noht zraste v 6–12 mesecih. Prvi rezultati so običajno vidni že po šestem tretmaju.

Prednosti laserskega snopa:

  • Nima stranskih učinkov (v primerjavi z antiglivičnimi zdravili)
  • Ne poškoduje celotnega nohta ali kože
  • Takoj po posegu lahko nosite čevlje in si nalakirate nohte

Cenik za odstranjevanje glivic in ragad:

Cena za tretmaCena za paket 6 obiskov
Glivice 1 noht10,00 €50,00 €
Glivice 5 nohtov25,00 €120,00 €
Glivice 10 nohtov40,00 €220,00 €
Glivice na podplatih celo stopalo40,00 €220,00 €
Ragade – razpokane pete, manj15,00 €80,00 €
Ragade – razpokane pete, več25,00 €120,00 €